tirsdag, 01 desember 2020 15:13

Nyhetsbrev 12 2020 Nedre Alvim Borettslag Spesial

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)

Nå er en elektronisk versjon av nyhetsbrevet kommet. Versjonen vinter 2020. Papirversjonen vil ligge i postkassen til beboerne i nærmeste fremtid.

HVA SKJER OG HVA HAR SKJEDD?
NYHETSBREVET FOR NEDRE ALVIM BORETTSLAG
VINTER 2020

OPPBEVARING AV SØPPEL I FELLESAREALENE

Det er strengt forbud å oppbevare søppel i fellesarealene. Spesielt har styret lagt merke til at det nå i enkelte oppganger ligger isopor og tomme pappesker, ødelagt kjøkkenvifte, oljete bildeler, m.m. 

 

Pappesker kan inneholde og tiltrekke seg skjeggkre og sølvkre. Får vi dette i et av våre bygg kan det bli svært kostbart å bli kvitt dem igjen. De senker også salgsverdien på våre leiligheter. Det er også helt unødvendig å oppbevare papp i fellesarealene, når man lett kan kaste det i dunkene ved søppelhusene. Isopor kan kastes i restavfall. Bildeler, maling, metall og defekt elektronikk må den enkelte beboer kvitte seg selv med. Det er gratis å levere disse tingene for privatpersoner i de enkelte miljøstasjonene og elektronikkbutikkene. Det er ikke gratis hvis borettslaget skal gjøre det.

 

Vi håper at folk forstår hvorfor vi har disse reglene og det er derfor viktig at vi tar ansvar og gjør det som er rett og varsler når noen ikke respekterer våre felles regler. Det er ikke ditt ansvar å betale for å fjerne søpla andre har lagt igjen. Men det er det man ender opp med, når fellesarealene våre fylles med søppel.

 

HUSK Å SLÅ AV LYS I KJELLEREN OG IKKE LA DØRER STÅ OPPE

I våre ordensregler kommer det klart frem at vi skal ikke la lysene være på etter bruk og heller ikke la felles dører stå oppe, både innvendige og ytterdører. Alikevel skjer dette fortsatt. De reglene er det tanker bak og det er viktig at folk følger dem. Det å la lyset være på i kjelleren fører til unødvendig strømbruk og kortere levetid for lyspærene, og det å la dørene stå oppe gir mulighet for uvedkommende til å ta seg inn. 

Det er deres verdier som ligger lagret i fellesområdene og forsikringen til borettslaget forutsetter at vi har tatt forhåndsregler for å forebygge hendelser ellers kan vi ikke forvente noe erstatning. Sparer vi strøm, kan vi bruke midlene på andre ting for beboerne.

 

ANGÅENDE STØY FRA AMFI BORG SIN PARKERINGSPLASS

Styreleder har vært i aktiv dialog med senterleder på Amfi Borg pga råkjøringen som foregår på eiendommen. Denne dialogen har styreleder hatt med senterleder siden 2016. Som mange av dere har lagt merke til så var ikke bommene i gang slik det var lovet. Dette skyldes noen tekniske problemer med et kontrollpanel, som nå trolig er fikset. Vi skal slippe å ha “Rudskogen” som nærmeste nabo på nattestid nå. En 4 år lang kamp for vår nattesøvn er forhåpentligvis over.

 

JURIDISK VURDERING OG DELING AV BORETTSLAGET

Styret har fortsatt ikke hørt noe rundt den juridiske vurderingen trehusene ba om rundt bergvarme prosjektet. Bergvarme prosjektet er tiltenkt som et utgifts reduserende tiltak på fyringsposten i borettslaget. Da styret har blitt forespeilet at borettslaget kan spare opptil ⅔ av det som brukes på fyring i dag. Da løsningen er så kostnadsbesparende betyr det at man ikke trenger å øke felleskostnadene for å finansiere dette prosjektet. Det er rett og slett selvfinansiert, altså det betaler seg selv ned med besparelsene borettslaget oppnår og så vel som det. Men det er ikke et nødvendig tiltak for å fortsette å ha fyring i langblokken. Der er det allerede bioolje og elkjele. Dette var kun ment som et ledd i redusere kostnadene fellesskapet går ut med årlig. For den enkelte beboer i langblokken har dette lite praktisk betydning når det å kommer til å få varmtvann og fyring levert.

 

Styret har uavhengig av den juridiske vurderingen når den måtte forekomme, besluttet å gjenoppta deling av borettslaget og sette bergvarme prosjektet på is frem til en eventuell deling foreligger. Hvor trehusene (24 andeler, 28,89% av fordelingsnøkkelen) og langblokken (48 andeler, 71,11% av fordelingsnøkkelen) blir to separate borettslag. 2020 vil bli regnskapsåret delingen skal ta utgangspunkt i. Det vil derfor i 2021 kun bli brukt penger på vedlikehold som anses som høyst nødvendig.

 

Vi går nå inn i en spesiell jul, og vi i styret ønsker dere alle en riktig God jul og at dere alle holder dere friske fra corona og kan feire med deres nærmeste.

Lest 1041 ganger Sist redigert tirsdag, 01 desember 2020 15:18
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler også kjent som cookies. De brukes til å huske dine valg, måle trafikk og for at enkelte funksjoner skal fungere. For å fortsette å bruke nettsiden, forutsettes det at du samtykker til dette.