torsdag, 27 august 2020 13:16

Reduksjonsventiler montert i trehusene Spesial

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(3 Stemmer)

Det har denne uken blitt montert trykkreduserende ventiler i trehusene. Dette ble gjort etter at det ble målt for høyt trykk i vannrørene.

Under oppussing av bad hos en beboer i trehusene ble vanntrykket målt til 9 bar. Noe som er alt for høyt. Styret ble varslet om dette og satte i gang arbeidet for å kartlegge vanntrykket i borettslaget og hvilke tiltak som måtte gjøres for å utbedre det, og om det var nødvendig.

Trehusene var lettest å måle trykket på, mens langblokken ville kreve et større prosjekt og en ingeniør for å kunne si noe på om trykket er for høyt eller ikke, da den samme vannledningen forsyner 48 leiligheter i en langstrakt blokk som strekker seg fire etasjer opp. Det ble derfor ikke gjort noe med det foreløpig.

Mens i trehusene så målte rørleggeren at vanntrykket lå stabilt på 8 bar. Trykket skal ligge normalt på mellom 4-6 bar.

For høyt vanntrykk vil føre til at slitasjen på maskiner som bruker vann vil bli høyere og fare for lekkasjer på slikt utstyr større. I tillegg øker det generelle vannforbruket. Noe som slår direkte inn i borettslagets økonomi og igjen på den enkelte beboer.

Så en reduksjon av vanntrykket til en anbefalt verdi vil både gangne den enkelte beboer og borettslaget som helhet.

Men har man vært vant til 8 bar, så vil en halvering føles litt rart for enkelte. Spesielt hvis man er vant til å både ha oppvaskmaskin, vaskemaskin og dusjen på samtidig.

Trykket i vannrørene inn til byggene er det kommunen som styrer. Trykket er der for at vannet skal nå alle områder kommunen betjener, både høye bygg og lave. Derfor må de ha høyt nok trykk til å betjene dem. Derfor må man bruke trykkreduserende ventiler i mindre hus når man oppdager at trykket er for høyt.

 

Lest 1395 ganger Sist redigert torsdag, 27 august 2020 13:48
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler også kjent som cookies. De brukes til å huske dine valg, måle trafikk og for at enkelte funksjoner skal fungere. For å fortsette å bruke nettsiden, forutsettes det at du samtykker til dette.