lørdag, 09 november 2019 12:26

Angående temperaturen i radiatorene Spesial

Skrevet av

Styret vil innformere om at sentralfyringsanlegget kjører nå kun på elektrisitet. Det er dessverre begrensninger i hvor mye det kan levere av varme.

Vanligvis må fyringen suppleres med olje. På grunn av at myndighetene har krevd at man faser ut fossilt olje innen 01.01.20, kan ikke borettslaget fylle på mer fossilt olje.

Styret har signert på kontrakt med entrepenør som skal konvertere oljefyren til å ta bioolje. Dette vil trolig skje i løpet av november, men styret har ikke fått noe dato enda, da dette fortsatt planlegges av entrepenøren. Men arbeidet vil ta ca. to dager og det skal ikke være behov for å slå av varmen når dette gjøres.

Da det er flere borettslag i samme situasjon er det også stor pågang akkurat nå for tiden på å få utført denne type konvertering.

Det elektriske fyringsannlegget kjører på fullt og vi får dessverre ikke det til å bli noe varmere enn det er nå. Vi ber de som synes det er kaldt om å smøre seg med tålmodighet og kle på seg til sentralfyren kan begynne å brenne bioolje.

Det presiseres at bioolje ikke er en god langsiktig økonomisk løsning og anses som midlertidig. Det vises til Enøk rapporten som ble gjennomført for borettslaget i 2018, hvor man vil kunne ha en besparelse på ca. 300 000 kr pr. år ved å velge bergvarme.

Mens bioolje kan øke fyringskostnadene i det lange løp, fremfor å redusere det. Det har det blitt tatt høyde for i budsjettet for 2020.

Lest 1116 ganger Sist redigert lørdag, 09 november 2019 12:37

Hva skjer når?

Ingen hendelser
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler også kjent som cookies. De brukes til å huske dine valg, måle trafikk og for at enkelte funksjoner skal fungere. For å fortsette å bruke nettsiden, forutsettes det at du samtykker til dette.