Skriv ut denne siden
tirsdag, 18 juni 2019 21:51

Angående deling av borettslaget og fyringsanlegg Spesial

Skrevet av

Styret og SOBBL har siden i fjor jobbet med å sette sammen en plan for fisjonering av Nedre Alvim Borettslag, altså delingen av Nedre Alvim Borettslag.

Delingen går på å skille trehusene fra langblokken. Slik at det blir to egne selvstendige borettslag. Det var planlagt å holde en ekstraordinær generalforsamling etter den ordinære, da i løpet av mai måned.

 

Grunnen til det er at regnskapet som ble godkjent i generalforsamlingen 2019 for året 2018, skal danne det regnskapsmessige grunnlaget for delingen, slik loven krever det. Det er en av grunnene for at delingen ikke kunne behandles i den ordinære generalforsamlingen.

 

For å gjøre dette forsvarlig og i henhold til lovverk, benyttes revisor, som ettergår og setter opp et regnskap for de to separate borettslagene. Og en plan skal legges frem både regnskapsmessig og øvrig for den ekstraordinære generalforsamlingen.

 

Mai måned er en hektisk periode for revisorer, da de fleste bedrifter har frist til å levere inn regnskapet innen 31.05.19.

 

Det lot seg derfor ikke for revisor å ferdigstille regnskapet for deling i mai. Ny dato var satt i juni, nærmere bestemt 18.06.19.

 

Styreleder har vært i møte med SOBBL i den forbindelse. SOBBL kunne informere at revisor har en del regnskapsmessige avklaringer gjenstående. Noe som gjør at 18.06.19 ikke kunne holdes heller.

 

Det å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling i fellesferie, vil også være uheldig og urettferdig. Da de fleste stemmeberettigede vil være bortreist.

 

Ekstraordinær generalforsamling hvor deling behandles, utsettes derfor til høsten, hvor man forventer at revisor har da fått gjort seg ferdig med regnskapet.

 

For ryddighetens skyld når det kommer til regnskap, vil rehabiliteringen av fyringsanlegget heller ikke behandles før delingen er avklart.

 

Vi beklager forsinkelsen og ønsker samtlige beboere en god sommer.

 

Mvh

 

Styret Nedre Alvim Borettslag

Lest 1537 ganger