mandag, 20 august 2018 19:29

Spørsmål rundt utskifting av varmtvannsbereder. Spesial

Skrevet av
Varmtvannsbereder så ikke slik ut i 1996, dette er bare en illustrasjon og ikke noe mer. Varmtvannsbereder så ikke slik ut i 1996, dette er bare en illustrasjon og ikke noe mer.

I forbindelse med beboermøte som ble holdt 20.08.18 for trehusene kom det frem et spørsmål om ansvar for utskifting av varmtvannsbereder i trehusene.

Det ble sagt at i 1996 eller årene etter foreligger det et generalforsamlingsvedtak om at varmtvannsberederen skiftes ut av borettslaget.

Styreleder sa at da under beboermøte at rett skal være rett og at hvis dette stemmer, så skal det foreligge dokumentasjon på det.

Det skulle innhentes protokoller fra Sobbl for perioden 1996-2004, hvor de gjeldende vedtektene blir vedtatt i 2004.

Ved nærmere undersøkelser av gjeldene vedtekter fra 2004 står det følgende med styreleder utheving:

5. Vedlikehold
 
5-1 Andelseiernes vedlikeholdsplikt 
 
(1) Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. 
 
(2) Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slik som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg-, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer. 
 
Etter styreleders syn, vil det ikke ha noe å si hva som ble fattet før 2004 for videre praksis av vedtektene. 
 
Det vil kun ha noe å si hvis man kan dokumentere at man skiftet varmtvannsperederen med egne midler før 27.04.2004, og hvis det foreligger et slikt vedtak fra generalforsamling eller at det sto i de gamle gjeldene vedtekene.
 
Styreleder har uansett for å være sikker, hvis noen skulle ha et slikt krav og slik dokumentasjon, bedt SOBBL om å se om de finner noe i sine arkiver.
 
Oppdatering 21.08.18:
 
Varmtarvannsberedere i trehusene ble byttet i 2002 på felleskapets regning. Trolig som et generalforsamlingsvedtak i henhold til årsberetningen for året 2002 publisert i 2003.

Dette er eneste dokumentasjon som er funnet i arkivet hos SOBBL.

Men det virker som det var et engangstilfelle. Fordi i 2004, så kom nåværende vedtekter og de sier at det ikke er felleskapets ansvar.

Så da er det avklart så langt det lar seg gjøre.

Det presiseres at dette gjelder varmtvannsbereder tilknyttet boligen og ikke fellesanlegg.

 

 

 

Lest 661 ganger Sist redigert tirsdag, 21 august 2018 14:16

Hva skjer når?

Ingen hendelser
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler også kjent som cookies. De brukes til å huske dine valg, måle trafikk og for at enkelte funksjoner skal fungere. For å fortsette å bruke nettsiden, forutsettes det at du samtykker til dette.
Les mer om personvern. Jeg forstår og samtykker.