tirsdag, 05 juni 2018 18:05

Nyhetsbrev 06 2018 Nedre Alvim Borettslag Spesial

Skrevet av

Nå er en elektronisk versjon av nyhetsbrevet sommer 2018 kommet. Papirversjonen vil ligge i postkassen til beboerne i nærmeste fremtid.

HVA SKJER OG HVA HAR SKJEDD?
NYHETSBREVET FOR NEDRE ALVIM BORETTSLAG
SOMMER 2018

DELING AV BORETTSLAGET

 

Styret har etter episoden under årets generalforsamling behandlet om borettslaget skal deles. Dette ble behandlet i styremøte 06.05.18.

 

Styret vedtok da at dette er noe man ønsker å gå videre med. Det vil derfor bli kalt inn til to beboermøter til høsten. Det er to, da man ønsker å separere trehusene fra langblokken for å unngå reprise av det som skjedde under generalforsamlingen.

 

Styret har allerede vært i kontakt med Sobbl og man har blitt fortalt at ingen kommer til å bli for små til å klare seg selv, slik noen har hevdet.

 

Hvis det blir deling av borettslaget blir trehusene på 24 andelsleiligheter og langblokken på 48 andelsleiligheter.

 

Det er en erkjennelse om at to forskjellige bygningsmasser, aldri kommer til å kunne behandles helt likt. Da behovene er forskjellige.

 

Det kan være derfor en god ide at de som bor i langblokken styrer seg selv og de i trehusene seg selv. Dermed kan man konsentrere seg om en enkelt bygningsmasse.

 

FELLESKOSTNADER 2019

 

Styret har en vanskelig tid foran seg når det gjelder å ikke øke felleskostnadene i 2019. Det er flere faktorer som gjør dette fortsatt vanskelig.

 

Av de faktorene som gjør det vanskelig er følgende i 2019:

 

Lav dugnad deltagelse: Det var liten dugnad deltagelse i 2018, til tross for flere oppfordring fra styret om at dette kan ha noe å si for felleskostnadene.

 

Økt eiendomsskatt på 10% fra Sarpsborg kommune: Sarpsborg kommune har økt eiendomsskatten med 10% i 2018. Dette betyr at i løpet av mai har vi betalt 120 000 kr i eiendomsskatt, mens i samme periode i 2017 betalte vi 104 703. Disse pengene må hentes fra et sted og forsøk på å danne nye inntektsgrunnlag for borettslaget, som bl.a. kolonihage, har ikke fått ⅔ flertall. Da gjenstår i hovedsak felleskostnadene som eneste inntektskilde for borettslaget.

 

Årlig konsumprisindeks: Prisene på alt vi kjøper økes hvert år i henhold til den årlige konsumprisindeksen som er i år på ca. 2,4 %.

 

Oljefyr i langblokken:

 

Oljefyren i langblokken må ombygges eller byttes ut for å imøtekomme myndighetenes krav. I dette tilfelle er det å ombygge det billigste alternativet og det er estimert til å være en kostnad på rundt ca. 100 000 kr, da det kun trengs å byttes ut  noen komponenter og tanken som inneholder olje, renses. Dette må gjøres i løpet av 2019.

 

EN OPPFORDRING

 

Styret bruker mye tid på å forklare enkelte andelseiere om hva som står i vedtektene og deres ansvar.

Nå er det en del nye andelseiere i borettslaget og styret vil derfor gå ut med en oppfordring til alle om å lese vedtektene som gjelder i borettslaget.

 

Det er også greit å bemerke seg følgende ting om vedtektene:

 

Andre borettslag sine vedtekter gjelder ikke i Nedre Alvim Borettslag. Hvert borettslag har sine egne vedtekter.

 

En av de viktigste punktene i Nedre Alvim Borettslags vedtekter er punkt 5 som omhandler vedlikehold.

 

Styret vil alltid vurdere et krav fra en andelseier i henhold til dette punktet og hvorvidt andelseieren har opprettholdt sin del av vedtektene, som omhandler andelseiers vedlikeholdsplikt.

 

Dette uavhengig av om det er nåværende andelseier eller tidligere eier som ikke har gjort sin plikt.

 

I de tilfeller der tidligere eier har ikke  gjort sin plikt, må ny eier vurdere å ta saken med megler og forsikring. Ta derfor kontakt med styret så fort som mulig, for å få ansvar avklart, der det er tvil.

 

SOMMERVIKAR FOR VAKTMESTEREN.

 

I uke 26,27,30 og 31 er Kenneth Nordbakk sommervikar for vaktmesteren Afrim Veseli.

 

I den nevnte periode kan Vaktmester Nordbakk kontaktes på telefonnummer: 41001881.

 

STYRET ØNSKER ALLE EN RIKTIG GOD SOMMER

 

Sommeren har vært her en stund og ferie for de fleste nærmer seg.

 

Det vil være noe aktivitet før sommerferien med noe utbedringer på trehusene og langblokken.

 

Styret går også ut i ferie i sommerperioden, og henvendelser til styret bes rettet mot vaktmesteren.

 

Med det ønsker vi alle en riktig god sommer.

Lest 319 ganger Sist redigert tirsdag, 05 juni 2018 18:14

Hva skjer når?

Ingen hendelser
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler også kjent som cookies. De brukes til å huske dine valg, måle trafikk og for at enkelte funksjoner skal fungere. For å fortsette å bruke nettsiden, forutsettes det at du samtykker til dette.
Les mer om personvern. Jeg forstår og samtykker.