tirsdag, 30 august 2016 13:09

TV og bredbånd

Skrevet av
TV og bredbånd Foto: Hamza Gartit

Torsdag 01.09.16 er formelt sett den dagen Nedre Alvim Borettslag går fra Get og over til Canal Digital som TV og brebåndsleverandør.

Det er dessverre slik at noen andelseiere ikke kommer til å ha alt på plass torsdag 01.09.16. Dette skyldes flere faktorer.

De faktorene er som følger:

Entrepenørene fikk ikke noe rask avklaring på det med rehabilitieringen i borettslaget, da den ekstraordinære generalforsamlingen ble holdt først i 25.05.16. Like etter at det ble avklart at det skulle bli luftet puss fremfor plater, ga dette ytterligere utfordringer for entrepenøren, da dette betydde at fiberkablene måtte bak veggen. Arbeid de hadde startet måtte stanses av styreleder.


Her har styreleder jobbet mye med å koordinere arbeidet mellom de ulike entrepenørene, slik at man slapp å legge kabler på nytt når fasadearbeidet skulle begynne. Dette skulle i hovedsak bare påvirke langblokken.

Men etter koordineringen, så ble det besluttet at man skulle prioritere langblokken, dette av to grunner, det bor flest andelseiere der og det er der fasadeutfordringer ligger og som vil ta mest tid.

Relacom har dessverre pga sykdom og ferieavvikling blant sine ansatte blitt forsinket i sitt arbeid. Denne forsinkelsen rammer i hovedsak de i de tidligere blå husene. Dette er bare å beklage. Det er ikke noe verken Relacom, Canal Digital eller styret får gjort noe med.

Man har prøvd å forlenge avtalen med Get, når man ble klar over utfordringen man fikk. Men Get kunne kun tilby 36 månedersavtale, noe som hadde ført til større utgifter for borettslaget. De var ikke villig til å inngå en midlertidig avtale med oss som gikk utover den første kontrakten.

Styreleder er ikke i noe tvil om at Relacom har gjort sitt ytterste for å møte fristen på torsdag 01.09.16, men dessverre ser man at dette nok ikke er mulig å holde.

Videre er det slik at når man legger nytt nett i dette tilfelle fiber og nye tjenester skal koble seg på, så vil det være såkalte barnesykdommer i startfasen. De er i dette tilfelle opplevd som lavere netthastighet enn man er lovet nå i startfasen og at noen kanaler kommer og går. Men alt dette er lovet å være på plass innen 01.09.16, dette rammer i hovedsak de som har alt fått utstyr montert før fristen.

Når det kommer til montering av utstyr i de blå husene, vil andelseiere få nærmere beskjed på onsdag 31.08.16 for når relacom kommer på besøk hos dem. Det blir nok hengt opp lapper på hver enkelt andelseiers dør, hvor det står tid og dato for når entrepenøren kommer. Passer ikke tidspunktet, må man avtale en annen tid med entrepenøren. Telefonnummer kommer til å stå på lappen som blir hengt opp. Man regner med at relacom får besøkt de fleste på fredag 02.09.16.

Forøvrig ber styreleder andelseiere om ha forståelse og tålmodighet for at ting kan bli litt forsinket under en rehabilitiering. Det er en krevende periode og uforutsette ting vil alltid kunne dukke opp. Dette er oftest utenfor styrets og entrepenørenes kontroll. Men dere skal være sikre på at man gjør alt man kan for å gjøre dette så lite belastende som mulig for andelseierne.

Lest 877 ganger Sist redigert tirsdag, 30 august 2016 19:27

Hva skjer når?

Ingen hendelser
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler også kjent som cookies. De brukes til å huske dine valg, måle trafikk og for at enkelte funksjoner skal fungere. For å fortsette å bruke nettsiden, forutsettes det at du samtykker til dette.