søndag, 10 november 2019 15:12

Angående parkeringsregulering i borettslaget Spesial

Skrevet av

Hittil har det vært selvregulering i borettslaget når det kommer til parkering. Men det ser ikke ut som dette fungerer, da enkelte har problemer med å respektere dette.

Styret har sett at det har vært en økt hyppighet i feilparkeringen fra beboere og deres gjester, en indirekte konsekvens av at det har blitt flere biler i borettslaget. Selvregulering virker ikke til å fungere lenger.

Hensikten med å forhindre feilparkering er for at borettslaget og deres beboere skal få levert de tjenestene man betaler for.

Når kjøretøy står feilparkert, vil renovasjonstjenesten ha problemer med å komme frem. Dette fører da til at søppel og annet avfall ikke blir hentet.

Parkering på gressplenen fører til at man istedenfor å ha en gressplen, får en gjørmepytt. Noen som er upraktisk og stygt. Og ikke minst vil det koste penger å få den tilbake i god gressplen stand.

Vi kan alle enes om at det siste man ønsker er at en gjørmepytt er det første ens gjester og en selv ser, når man kommer til ens eget hjem eller at man bruker våre felles midler til å utbedre gressplener pga feilparkeringer.

På vinterstid vil det være behov for å måke snø, står kjøretøy feilparkert, vil det ikke bli måket snø på det aktuelle området.

Men kanskje verst av alt er at ved brann eller behov for akutt medisinsk hjelp eller annen nødhjelp, vil de feilparkerte bilene stå i veien. Styret har vanskeligheter for å forstå at noen indirekte vil være skyld i noe slikt.

Men alikevell feilparkeres det.

Styret har ved flere anledninger truet med borttauing til de som gjentar feilparkering. De har regulert seg selv, men det kommer stadig nye kjøretøy. Og flere som "prøver lykken", fremfor å parkere ved enden av langblokken hvor det til enhver tid er ledig plass.

Det er forståelse for at det er for få parkeringsplasser ved den enkeltes oppgang. Men det er nok parkeringsplasser i borettslaget, slik at det ikke er behov for å feilparkere. De fleste beboere i borettslaget har god nok fysisk form til å gå de ca. 40-100 metrene det er mellom parkeringsplassene i borettslaget. Man trenger ikke å stå ved sin egen dør.

I siste nyhetsbrev, ble de som har mer enn en bil oppfordret til å ta hensyn for sine naboer, og parkere ved enden av langblokken nærmest jernbanen der det til vanlig er ledig plass. Dette hensynet er det få som har tatt dessverre og har latt det gå utover de som kun har en bil.

Styreleder vil nå la det gå anarki i parkeringsreguleringen for å se hvordan dette utvikler seg, også vil det bli kalt inn til beboermøte på nyåret for å se om beboerne ønsker en slik oppførsel på parkeringsplassen eller om man ønsker en annen type regulering av parkeringsplassene.

Borttauing er dessverre ikke en effektiv nok prosess. Et selskap med myndighet til å gi kontrollavgift vil nok være det mest effektive tiltaket, men dette blir opptil beboere å bli enige om med styret under beboermøte på nyåret.

Så dere gjøres oppmerksom på at hvis søppel ikke blir hentet,  eiendommen ikke blir måket for snø, eller at man har en gjørmedam ved sin inngang fremfor en gressplen, er dette en indirekte konsekvens av handlingen til de som velger å feilparkere.

Enten det er ens egne eller naboens gjester eller en selv.

Da feilparkeringer er brudd på husordensreglene, vil styret behandle de skriftlige klager som kommer inn på aktuelle beboere som feilparkerer. Det forutsatt at noen skriftlig klager inn den aktuelle beboeren.

Under følger en bildeserie på noen av de siste feilparkeringer som har vært på borettslagets eiendommen:

 

20190731 215240 HDR

20190929 231334

20190930 231659

20191103 185942

20191003 084223

20191003 084245

20191004 082332

20191027 122534 HDR

 

 

  

 

 

Lest 1323 ganger Sist redigert søndag, 10 november 2019 16:17

Hva skjer når?

Ingen hendelser
Denne nettsiden bruker informasjonskapsler også kjent som cookies. De brukes til å huske dine valg, måle trafikk og for at enkelte funksjoner skal fungere. For å fortsette å bruke nettsiden, forutsettes det at du samtykker til dette.